Aanbieding!

Hans Teeuwen – Industry Of Love (DVD 2004)

 2,50

Universal CBRT-collection 822 591-6

NL

Condition: VG+/VG+

1 op voorraad

Hans Teeuwen

 

Industry Of Love (2003–2004)

Integrale Theaterversie LIVE

Vele extra’s: o.a. ‘Heist’

Tot de onderwerpen van Industry Of Love behoorden de kikvorsman op schoot, vrouwen lastigvallen met lege vissenkommen, dieren en tijd. Het verschil met Teeuwens eerste drie shows was dat het absurdisme eerder lichtvoetig dan tragikomisch is. Desalniettemin bevatte Industry Of Love een aantal sketches die het onbestemde gevoel van weltschmerz oproepen.

Het gedicht ‘Liefde’ was een van de zeldzame momenten waarop de cabaretier tot het publiek sprak zonder absurdisme of dubbele bodem. Het is een verzuchting over de liefde als pijnlijke maar verslavende, en tot mislukken gedoemde onderneming.

In het controversiële stuk ‘Koningin’ werd het koningshuis onder handen genomen. Teeuwen slaagde er weer in om zijn publiek op te zadelen met dat schuldbewuste en gegeneerde gevoel dat gepaard gaat met lachen om zaken die over de grens van het betamelijke lijken te gaan. Hoewel niet representatief voor de show als geheel (een Fremdkörper, in zijn eigen woorden), hield deze sketch Teeuwen’s reputatie in stand: “een cabaretier die alleen maar wil choqueren”. Hij leek er niet mee te zitten: “Dat is dus geen lintje voor mij”, voorspelde hij, schuldbewust glimlachend.

Andere suggesties…